tirsdag 14. juni 2011

Søtt og Godt

Det er noe med baking som får meg til å slappe av. Det samme med å holde på ute i hagen. Jeg liker det. Nå blir det desverre ikke mye tid til noen av delene, noe som vises både på antall løvetann i hagen og butikkbrød her i huset. Men når anledningen byr seg koser jeg meg med det.

For ikke lenge siden fylte
Blekkspruten og Prinsessa fire år. Den rette anledning for litt baking. Jeg har lenge hatt lyst til å lage Cake Pops etter inspirasjon fra Passion4baking. Dette er små sjokoladekakepinner, perfekt for små barn. 



Cake Pops

Man lager ganske enkelt en sjokoladekake, og når den er avkjølt blander man inn glasuren, og knar det sammen. Deretter blander man inn det man føler for. Jeg brukte havregryn, kokos og litt nugatti. Dette rullet jeg til kuler, og stakk inn pinnene.  Kjærlighetspinner kjøpte jeg på Panduro, man kan kjøpe finere pinner på nett (viser til passion4baking-bloggen). Så dyppet jeg kulene i smeltet sjokolade tilsatt litt fløte;) mmmmm...

Så lagde jeg Cup Cakes, og istedet for smørkrem som jeg synes blir for mektig, brukte jeg ostekrem. Lik den man bruker på gulerotkake. 



For små prinsesser og sjørøvere (vanskelig å finne blekksprutflagg...)
Nå er jeg ingen ekspert på pynting av Cup Cakes. Men med litt konditorfarve og flagg ble de godkjent av jubilantene;)

Min favoritt om dagen er Pavlova. Enkel å lage og kjempegod med all frukten og vaniljekremen på. Det eneste som ikke er 
bra er at den ikke holder seg til dagen etter. Med andre ord, denne må spises samme dag. I følge mannen i huset så byr ikke det på problemer for min del, da han mener jeg har opparbeidet meg en uoffisiell Mastergrad i søtsaker og desserter;)Kan vel egentlig ikke nekte på den... 



Skal legge ut oppskriftene litt senere. Tidlig dag i morgen.

Klem fra Tove


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar